Andet

Det gode liv – hvad kan vi lære af japanerne og omvendt?

26.04.21
Forskningens Døgn – foredrag med Lisbeth Clausen, Associate Professor, Ph.D. Copenhagen Business School

Lever vi for at arbejde, eller arbejder vi for at leve? Det spørgsmål er oppe i tiden både i Danmark og Japan. Og vi kan lære meget af hinanden om det gode (arbejds)liv.

Danmark eksporterer mange varer til Japan

Vores kongehus, H. C. Andersen, vikingerne og dansk design har et godt image. Senest er 'arbejdsglæde' et af de danske fænomener, som japanerne interesserer sig for. Japanske virksomheder kæmper selv med nye reformer for at begrænse karoshi – død ved overarbejde. De ønsker også flere kvinder på arbejdsmarkedet – men hvordan?

Foredraget bygger på erfaringer fra danske virksomheder i Tokyo og har fokus på forskelle og ligheder i de to kulturer.

Forskning kan være fascinerende og fantastisk

Er du nysgerrig på, hvad forskere arbejder med? Engagerede folk rundt om i landet, står under Forskningens Døgn klar til at fortælle dig om deres arbejde.

Foredraget foregå online på Zoom. Husk tilmelding så sender vi dig et link. Log gerne på i god tid.

I samarbejde med Ribe Katedralskole.