Om dette arrangement

Tid
10:00 - 16:00
Pris
0-250
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Andet

Fantasyfestival 2023

16.09.23 - 17.09.23
Fantasyfestivalen hylder fantasylitteraturen og bringer både store og små sammen om glæden ved fantasien og magien. Dette gør vi gennem en bred pallette af aktiviteter på festivalen, som er rettet både mod voksne, unge og børn.

Årets tema er ”monstre og magiske væsner”

Udover at kunne præsentere cremen af danske fantasyforfattere, med den prisvindende Anne-Marie Vedsø Olesen og 40-års jubilaren Josefine Ottesen i spidsen, har Fantasyfestivalen i år hele fire udenlandske topnavne: R.F. Kuang (USA), Katja Brandis (Tyskland), Catriona Ward (Storbritannien/USA) og Jim Butcher (USA). Navne, der repræsenterer udviklingen og fremtiden for fantasygenren, og som vækker genklang og stor glæde hos dem, der kender genren.

Fantasyfestivalen tilbyder en masse spændende foredrag og paneldebatter, hvor du kan møde navne som Kenneth Bøgh Andersen, Jim Lyngvild, Silja Okking, Nicole Boyle Rødtnes, Benni Bødker og mange andre. Desuden kommer der akademiske foredrag om genren fra nogle af landets dygtigste formidlere, f.eks. Jakob Levinsen, Martin Jürgensen og Mathias Clasen. 

I år satser festivalen særligt på at udvikle børneområdet med spændende foredrag og workshops, hvor børnene både kan lære at tegne, skrive, lave special effects og meget andet. Derfor har festivalen booket navne som Mette Finderup, Jan Kjær, Sandra Schwartz, Søren Jønsson og Anders Lerche.

Meget mere end bøger

Litteraturen er kernen, men et andet vigtigt aspekt ved Fantasyfestival er at folde genren ud i forhold til forskellige medier og udtryksformer. Programmet byder derfor også på illustratorer og tegnere som Per O. Jørgensen, der stod bag tegningerne til de danske Harry Potter-udgivelser, og Valhalla-tegneren Peter Madsen. Hertil kommer brætspilseksperter og en figurspiller, der er på landsholdet i Age of Sigmar – et af verdens førende turneringsbrætspil.

Filmmediet er ligeledes repræsenteret på Fantasyfestivalen. Udover filmeksperter som Jakob Stegelmann fra Troldspejlet, Maria Månson fra DR og Nicolas Barbano fra Filmårbogen får festivalen besøg af skuespiller Nicolas Bro og filminstruktør Ask Hasselbalch, der bl.a. står bag Antboy-filmene og julekalenderen Kometernes jul. Der vil herudover være unikke filmvisninger i Nordisk Film Biografer.

Vi ses den 16. og 17. september – dér, hvor magien slippes løs. Indtil da kan du følge med på Fantasyfestival.dk og på Fantasyfestival på Facebook.

Tags