Forfatter Johanne Mygind - Foto: Lærke Posselt

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Andet

Kvindekamp gennem tre generationer: Foredrag med Johanne Mygind

06.03.23
Kom hør forfatter Johanne Mygind fortælle om sin succesfulde bog ”Kærlighedens år”, der tager udgangspunkt i kvindekampen gennem tre generationer.

Er kvinder friere i dag, end de var i 1950’erne?

Med udgangspunkt i Kærlighedens år og fortællingen om mormor, mor og datter fortæller Johanne Mygind om feministisk frihedskamp gennem tre generationer. Fra adgang til uddannelse og arbejde over kampen for fri abort til #MeToo.

Johanne Mygind (f. 1976)

Johanne Mygind er dansk forfatter, journalist og debattør. Romanen Kærlighedens år er hendes debut som skønlitterær forfatter. Johanne Mygind har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer, hun underviser på Krogerup Højskole og har arbejdet som journalist for Weekendavisen, Information og P1.

Om Kærlighedens år

Kærlighedens år (2021) er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer. I bogen møder vi Nanna, som er nyskilt og bor med sine tre børn i Sydhavnen. Nanna arbejder som podcaster og beslutter sig for at lave en udsendelse om sin mor, Elisabeth, der var en prominent rødstrømpefigur. En skjult historie om kvinderne i familien træder frem, og Nanna må ikke alene se sin mor og mormor i et nyt lys, men også stille spørgsmål til sine egne idealer og valg.

Materialer