Charlotte Weitze, Foto Lea Meilandt
Charlotte Weitze, Foto Lea Meilandt

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
125 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Andet

Rosarium - virkeligheden camoufleret i eventyr

28.02.22
Hør Charlotte Weitze fortælle om, hvordan hun fandt på at skrive en roman, hvor en plante er hovedpersonen. Hun fortæller om sin omfattende research i planteriget, rejsen til den polsk-russisk urskov Bialowieza og til den nyopståede skov omkring atomkraftværket Tjernobyl.

Romanen Rosarium udkom i foråret 2021 til stor opmærksomhed og er allerede solgt til flere lande.

Det er en vildtvoksende slægtsroman om mennesker, planter og det der er midtimellem. I romanen slår en ung pige rod i skoven, hvor der er et kloster fuld af nonner, der lever af sollys. Der er også en botaniker på jagt efter en rose med særlige egenskaber. Rosarium strækker sig fra slutningen af det 19. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden. 

Mennesket og naturen forbundet gennem litteraturen

Charlotte Weitze fortæller om, hvorfor opmærksomheden på planter er vigtig, hvis vi vil gøre noget ved både øko- og klimakrisen. Hun lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen måske kan være med til at ændre verden.

Om Charlotte Weitze

Hun debuterede som forfatter i 1996. Hendes bøger har ofte menneskets forhold til naturen som udgangspunkt, og er skrevet i den eventyrlige genre. Samtidig har de dog rod i den hverdagsverden vi kender, som således bliver sat til debat på en original måde.

Charlotte Weitze er nomineret til DR romanprisen 2022.
Se video, læs anmeldelse og analyse på Litteratursiden

Arrangeres i samarbejde med FOF Vest. 

Billet til foredrag med Charlotte Weitze 125 kr.

Materialer