Bogbussen

En brugs på hjul

Den store, røde bogbus har efterhånden trillet en del kilometer. Lastet til bristepunktet med blandt andet bøger, musik, film og spil, når den ud til 18 forskellige stoppesteder i hele kommunen, primært om eftermiddagen og om aftenen, når folk er hjemme.

Bussen er en rullende miniudgave af et stort bibliotek, så der er masser at vælge imellem på de tætpakkede hylder. Skulle noget mangle, så kan det bestilles og kommer med på næste tur. Vær i øvrigt opmærksom på, at store legeteksmaterialer (over 30x30x50 cm) på grund af pladsproblemer, ikke kan afhentes og afleveres i bogbussen. Vi henviser til dit nærmeste lokalbibliotek.

Du kan også tilmelde dig vores SMS-service og få besked om ændringer i køreplanen.

Men for lokalsamfundene har bogbussen en betydning, der rækker ud over de materialer den er lastet med: ”Bogbussen har lidt den samme funktion som brugsen havde i gamle dage. Her kender vi alle hinanden, og bussen er en god mulighed for at mødes og tale sammen. Det er en sjov, men vigtig sidegevinst,” siger Janne Roager fra Egebæk-Hviding.

Vi har også en lille, hvid bogbus, som på bestilling besøger for eksempel børnehaver og dagplejegrupper. Den medbringer både materialer og en kvalificeret bibliotekar, så børnene kan få en ordentlig service.

I begge bogbusser er der internetadgang og man kan få vejledning i elektronisk selvbetjening. Det kunne man sikkert ikke i den gamle brugs. Men det kan man heldigvis i bogbussen – den moderne brugs på hjul.

Adresse

Nørregade 19
6700Esbjerg

Kontakt

Telefon: 27241320

Åbningstider

Uge: 46, 11.11 - 17.11Åbningstider
Mandag
14:00 - 20:00
Tirsdag
14:00 - 20:00
OnsdagLukket
Torsdag
14:00 - 20:00
FredagLukket
LørdagLukket
SøndagLukket
Uge: 46, 11.11 - 17.11
næste ›‹ forrige