Om

Lysets bibliotek

Hvis der er noget som i overvældende grad kendetegner Bramming Bibliotek, så er det lyset.

De mange og store glasfacader, kombineret med den centrale beliggenhed i en forholdsvis åben park, udvisker på forunderlig vis grænserne mellem ’inde’ og ’ude’. Selvom borgerne står trygt og tørt inde på biblioteket, så er der til alle tider – og til alle sider – et smukt udsyn.

Samspillet mellem ude og inde er udnyttet optimalt, og rummet er både overskueligt og trygt. Reolerne er lave, så de fleste kan med et enkelt blik overskue hele rummet.

Bramming Bibliotek er i høj grad et familiebibliotek og et mødested, hvor voksne kan snakke sammen, mens børnene leger. Computerne og de mange gratis avistilbud trækker også lånere til – og flere og flere klarer på egen hånd at aflevere eller afhente bøger, musik, film og andre materialer.

Samarbejdet med andre aktører omkring lokale fællesarrangementer prioriteres højt, og byens foreninger har naturligvis mulighed for at bruge bibliotekets mødelokaler. Også på det punkt smelter Bramming lokalbibliotek sammen med den by den er en del af – og lukker lyset ind.