Om

Kamæleonen i Østbyen

”Hvis Kvaglund Bibliotek var et dyr, så ville det nok være en kamæleon. Den kan skifte farver og tilpasse sig omgivelserne – og farverne gør én glad. Det synes jeg, at jeg bliver af at komme på biblioteket,” siger 12-årige Vivi Nguyen, en af vores faste gæster Esbjergs Østby.

Vivi har fanget stedets ånd meget fint. Vi sætter nemlig en ære i at dyrke mangfoldigheden og forskellighederne. Lidt ubeskedent ynder vi da også at kalde os ’Verdensbiblioteket’. Vi favner nemlig hele verden – både i social, kulturel og litterær forstand.

Vi arbejder målrettet på at skabe en stemning der gør det til et rart sted at være, hvor borgerne både føler sig velkomne og føler sig hjemme, og hvor de har mulighed for at lære, tilegne sig viden og deltage som aktive medborgere.

Vi prioriterer den lokale forankring højt og samarbejder derfor med frivillige organisationer, skoler, institutioner og enkeltpersoner, så det der foregår på biblioteket bygger på brugernes ønsker og behov. Har du og din forening brug for et sted at være om aftenen, så klarer vi derfor også det.