Om

Sandaler, solcreme… og en skole.

Ifølge statistikken burde hver anden låner på Fanø Bibliotek om sommeren være iført sandaler og solcreme. Det er nemlig om sommeren, at personalet på øens to biblioteker har travlest med at betjene turister.

”Vi er en brik i øens store turistpuslespil og vi har mest travlt, når andre har fri. I juli er over halvdelen af de bøger vi låner ud i Nordby for eksempel til feriegæster. I Sønderho er det hele 70 procent,” siger afdelingsleder Bo Knudsen. Men ret skal nu være ret. For selvom mange lånere kommer fra andre kommuner, så er og bliver Fanø Bibliotek lokalt.

Biblioteket i Nordby ligger i dag midt i den lokale skole. En symbolsk afgrænsning mellem bibliotek, samlingssal og kantine giver nye og store muligheder for samarbejde, og placeringen midt i skolen har givet en massiv kontakt til alle Fanøs børn og unge.

Men placeringen giver også nogle udfordringer, eksempelvis i forhold til støj. Vi arbejder derfor på, at skabe en indretning der tilgodeser alle slags brugere, både børn og voksne. For både skole- og folkebibliotekets funktioner skal tilgodeses – samtidig med at vi skal tage imod de lånere der kommer i sandaler og solcreme.