To eksempler fra børnehavebesøg

Det er ikke så kompliceret som du tror. Se her hvad andre har gjort.

Eksempel 1: Snøvsen og Mimbo Jimbo

En morgen pakkede børn og pædagoger fra Snøvsen i Børnehuset Syd en kuffert. De rejste sammen med den lille elefant Mimbo Jimbo over bjerge og under broer frem til Mimbo Jimbos slægt, som de oplevede en masse sammen med.

Turen var inspireret af billedbogen Mimbo Jimbo og de store elefanter. De voksne tog billeder af rejsen, som bagefter blev brugt til en ny billedbog: Snøvsen hjælper Mimbo Jimbo.

Eksempel 2: Med Carl på kontor

Pædagoger og bibliotekarer har indrettet et kontor med iPads og kaffekander i Norddalsparkens børnehave.

Børnene vil gerne lege, at de arbejder på et kontor. De drikker ”kaffe” og skriver deres egne bøger med børneskrift i app’en WriteReader på iPads.

Interessen for at lege kontor er opstået, da bibliotekaren ved et tidligere besøg har læst billedbogen Da Carl næsten ikke kunne gå sammen med børnene. En dreng blev meget optaget af, hvad Carls mor lavede, når hun arbejdede på sit kontor og ikke måtte forstyrres. Børnene og bibliotekaren diskuterede længe, hvad man mon laver på et kontor? De blev enige om, at man mest drikker kaffe, og børnene mente, at Carls mor var ved at skrive en bog.

Projekterne blev afsluttet med en dag på det lokale bibliotek, hvor børnene præsenterede og udstillede deres egne bøger.