Bibliotekslyst: 0.-6. klasse

På børnebibliotekerne i Esbjerg Kommune går vi gerne på opdagelse blandt alle vores bøger. Vi er også optaget af, at lege og lære med computere. Vi kalder det 'bibliotekslyst'.

Esbjerg Kommunes Biblioteker vil gerne styrke læselysten hos børn og ruste dem til informationssamfundets digitale virkelighed. Derfor spænder vores tilbud meget bredt – og vi kan sammen finde aktiviteter, der understøtter den undervisning, du har gang i lige nu.

Vi sigter mod samarbejde med kommunens skoler og SFO’er for at sikre det bedste for børnene. Det handler om oplevelsesbaseret og uformel læring gennem aktiviteter, der kan tilpasses jeres forskellige behov. 

Ønsker du at booke en tid, skriv da til os og oplys en kontaktperson, telefonnummer og træffetid, din skole og afdeling, årgangen det drejer sig om samt antallet af elever, jeres specielle ønsker/behov, samt hvilket bibliotek I ønsker at besøge. Husk også at printe indmeldelsesblanketter, hvis der er børn, som skal have lavet lånerkort. Bemærk, at vi skal bruge forældres underskrift samt barnets sundhedskort, for at kunne oprette børnene som lånere.

Kend dit bibliotek (0.-6. klasse)

Eleverne introduceres til deres muligheder i biblioteket. De kommer en tur rundt i huset og lærer, hvordan et bibliotek fungerer med hjemlån, aflevering, lånerkort mv. De får indsigt i, hvad de kan låne, og hvor de finder det.
Hvis I har særlige interesser, kan vi tage højde for dem og tilpasse rundvisningen.

Book-date (3.-4. klasse)

Når eleverne læser så meget som de gør, kan det godt være lidt svært at blive ved med at finde interessante bøger. Book-date på biblioteket kan være med til at give nye input og måske booste læselysten. Vi har samlet en række bøger, som passer til klassen, der kommer. Eleverne får muligheder for at undersøge, læse og fordybe sig i materialerne, efter nogle bestemte datingregler. Bøgerne er klar til at date jer, og vi skal gerne ende med, at alle låner en bog med hjem.

Kildekritik (4.-6. klasse)

Hvad er en kilde? Hvordan finder vi ud af om det er en kilde, der kan bruges til noget i en skoleopgave? Målet er at give eleverne muligheder for at nuancere deres tilgang til den information, de møder i forskellige medier. Tilbuddet består af et oplæg og en praktisk øvelse.

På opdagelse med gode bøger (førskolebørn)

Når I kommer snakker vi lidt om, hvad et bibliotek er, og hvad man kan og må med bøgerne. Vi læser en af vores yndlingsbøger, og med afsæt i bogen har vi forskellige aktiviteter som børnene prøver. Det kan være de skal rundt og tage nogle bestemte fotos med vores iPads, eller at de selv skal fínde ting fra bogen rundt på biblioteket. Herefter kan børnene selv gå på opdagelse i biblioteket, kigge bøger, spille og lege.

Til elever i 7. klasse og opefter, har vi et lignende tilbud.