eReolen

Adgang
Adgang for borgere i Esbjerg og Fanø Kommune
På eReolen hjemmeside er der adgang til tusindvis af e-bøger og netlydbøger.

På eReolen kan du som låner på Esbjerg Kommunes Biblioteker få adgang til masser af gode læse- og lytteoplevelser.

Her finder du masser af gode e-bøger til både børn, unge og voksne. Du kan streame dem på din tablet, smartphone eller computer. Skal du have bogen med dig, skal du benytte eReolens app, som du kan hente i App Store eller Google Play.

Før du kan låne skal du være oprettet som låner på Esbjerg Kommunes Biblioteker, og så skal du være bosat i Esbjerg Kommune.

Langt de fleste titler er umiddelbart tilgængelige, men på nogle af e-bøgerne er der udlånsbegrænsninger. I de tilfælde kan du risikere at skulle oprette en reservation.

Reservation
Hvis en titlen ikke er ledig for udlån, vises en reservationsknap i stedet for en låneknap. De titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt.

Det er muligt at reservere 3 titler ad gangen. Du kan få overblik over dine reserverede titler på ”Min side”/”Mine lån,” hvor det også er muligt at holde øje med, hvor mange dage der resterer, inden titlen bliver ledig til udlån. Herfra er det også muligt at slette en reservering. Første gang du laver en reservation på hjemmesiden eller i app’en, skal du opgive dine kontaktoplysninger. Når en reserveret titel er blevet ledig til udlån, får du besked om dette via SMS og mail. Når en titel meldes ledig til udlån, skal du låne den indenfor 48 timer efter, at den er blevet ledig, ellers bortfalder din mulighed for at låne titlen.

Stream og download
På eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app til iOS og Android. Det er ikke muligt at downloade til Windows tablets og smartphones. Det er heller ikke muligt at downloade til PC eller Mac.