Mediestream

Mediestream indeholder 10 mio. avissider - fra aviser som ikke længere eksisterer, samt fra aviser der er mere end 100 år gamle.

Mediestream

Adgang: Kun adgang på biblioteket

Kontakt: Biblioteket for hjælp eller spørgsmål
  • Mediestream giver adgang til 10 millioner indscannede avissider:
    5 millioner avissider fra perioden 1918 til 2001, fra aviser som ikke længere eksisterer.
    Plus 5 millioner avissider fra tiden før 1918, hvor adgangen ikke er begrænset af ophavsretlige årsager.
    For disse aviser gælder, at man har adgang til den fulde tekst.

• For at læse de indscannede avissider, skal man være på biblioteket, der er ikke adgang hjemmefra.

• Det er også muligt at søge efter avisartikler udgivet i de seneste 100 år. Det kan man gøre hjemmefra, men for at læse den fulde tekst, skal man møde op på Det Kongelige Bibliotek i Aarhus eller København eller på Det Danske Filminstitut.
    Nogle aviser - de lokale og nogle af de landsdækkende - har vi også på mikrofilm på Hovedbiblioteket.

• Listen over samtlige digitaliserede aviser, findes her

• ​Tips til søgning og indhold her

• Artikel af Henrik Smith-Sivertsen, om hvordan en forsker bruger Mediestream her