En verden af musik

Af Rasmus Knudsen

Stingray Qello er en samling af live-koncerter og musikdokumentarer. Det spænder vidt, hvad genre angår, så der burde være noget for dig, om så du interesserer dig for 70’er-rock, jazz, soul, reggae eller pop. 

Jeg har samlet nogle af mine personlige favoritter, som du kan finde på Stingray Qello.

Gorillaz - Demon Days 2006 

Frontmanden Damon Albarn har bevæget sig inden for en lang række af genre siden sin debut med brit pop-bandet Blur i 90’erne. Hans band, Gorillaz har fra starten af 00’erne været et band, der bryder med genrerne og rammerne for musik generelt. Hvis du er til fede popmelodier og et fedt visuelt show, så skal du unde dig selv den her koncert fra Manchester i 2006.  

Oplev Gorillaz på Stingray Qello

The Doors – Live at Hollywood Bowl 1968

I 1968 stod The Doors til deres helt store gennembrud. Deres eksperimenterende musik, mystiske tekstunivers og ikke mindst deres dragende forsanger, Jim Morrison, gjorde bandet udødeligt i musikhistorien. 
Koncerten fra det legendariske spillested Hollywood Bowl er en af de mest mindeværdige koncerter, som bandet nåede at spille i deres blot 6 år lange levetid. Der hersker en helt speciel stemning hos publikum, og Jim Morrison er både enormt tilstedeværende og samtidig helt væk på LSD. 

Oplev The Doors på Stingray Qello

Interstella 5555: 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem - daft Punk 2003 

Daft Punk er for mig et af de mest gennemførte bands inden for elektronisk musik. Siden den franske house-duos debut i begyndelsen af 90’erne, har de leveret det ene dansable hit efter det andet. Interstella 5555 er en film, der leverer en animeret billedside til Daft Punks andet album, Discovery. Som de selv kalder det, så er det en animeret House-musical. Koncerten bidrager både til den mystiske aura, som der ligger omkring de to frontmænd, Guy-Manuel de Homem-Christo and Thomas Bangalter. Samtidig er det også en flot visuel oplevelse, som er leveret af skaberne bag manga-serier som Dragon Ball, One Piece og Transformers. 

Se filmen på Stingray Qello

Classic Albums-serien

BBC-serien Classic Albums regnes for en af de mest velproducerede musikdokumentar-serier nogensinde. Siden starten af 90’erne og frem til 2012 har de produceret 45-minutters dokumentarer, der  fokuserer på et skelsættende album i musikhistorien. Du kan dykke ned i alt fra Yellow Brick Road til Nevermind i de 12 tilgængelige dokumentarer. 


Se serien på Stingray Qello