Læsehunde

Er dit barn kørt fast i læsningen, og er motivationen lille? Så kan et forløb med en læsehund hjælpe.

Læsehunde er et tilbud til børn på Esbjerg Kommunes Biblioteker. En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. Læsehunde er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave. 

Hvordan kan en læsehund hjælpe?

En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid. 

Hvornår foregår det?

En læsestund varer 30-45 min. Læsehunden besøger biblioteket efter aftale med hundens ejer, som også vil være sammen med dit barn. Læseforløbet varer typisk 6 uger, og dit barn får et diplom, når forløbet er slut. Læsehunden er et frivilligt tilbud, og det er gratis for alle parter at deltage. 

Skriv en mail med information om dit barns navn og alder til en af hundeejerne. 
 

Læsehunden Solveig og ejer Rikke  

Solveig er en blandingshund af Golden Retriever og Puddel. Hun er helt vild med godbidder og sofaer. Solveig er tre år gammel, går til hundetræning og har fået diplom på, at hun vil egne sig godt som læsehund.

Derfor håber hun, hun kan finde nogle nye venner på Hovedbiblioteket i Esbjerg eller Bramming bibliotek, der vil læse hende historier og give gode godbidder, hvis hun viser nogle fine tricks. 

Solveig har en blød pels og ligger gerne og hygger til den bog der bliver fundet i samarbejde med hundeføreren Rikke. Rikke er selv både hundetræner og Børnekulturformidler og går meget op i, at det skal være hyggeligt at læse – helt uden pres eller nogen der retter.

Kontakt Rikke Duborg på mail

Læsehunden Haiti og ejer Lise-Lotte

Haiti besøger Hovedbiblioteket efter aftale med Haitis ejer Lise-Lotte, som også vil være sammen med dit barn. Lise-Lotte læser til lærer på UC syd og blev i sommers dansklærer, desuden sidder hun også i bestyrelsen for læsehunde.

Haiti er en sjov lille hund, der er virkelig god til at være rolig, og elsker at få en god historie. Efter læsningen plejer vi at sidde og hygge sammen med Haiti. 

Kontakt Lise-Lotte Lind på mail