23. december - Danser med wienerbrød

23.12.22
”Mandag den 28. juli 1969 drev et uvejr ind over Esbjerg. Ved 21-tiden udviklede det sig til tordenvejr. Og da det nåede hen over forstaden Sædding, slog et voldsomt lyn ned. Selve lynet gjorde ingen videre skade. Men med lynet kom et lufttryk, der var så voldsomt, at det løftede hele cirkus Royals telt, der var slået op på pladsen på Fyrvej, hvor Sædding-Centeret ligger i dag.”

Én af tilskuerne i teltet var den dengang 12 år gamle Søren Østergaard (f. 1957) som er født og opvokset i Esbjerg-forstaden Sædding. Det var ikke lynet der ramte ham den aften, men et cirkustelt, som han fik lige i hovedet. Og man kan jo nok sige, at han har været bidt af en gal cirkushest lige siden. Søren er i dag skuespiller, gøgler og multikunstner. Og ikke mindst er han kendt som cirkusdirektør i Zirkus Nemo.

Bogen her tegner et portræt af en mand med flere facetter. På den ene side er der Lille Søren, den kunstneriske, kreative og frie sjæl, som handler på impulser og lyster. På den anden side står den mere fornuftige forretningsmand, Store Søren. Den tager os med på rundtur i Sørens liv. Vi kommer både med helt op på de højeste tinder, lige under teltdugens top, hvor luften knitrer af ekstase, og med helt ned til manegens gulv blandt savsmuld, hestepærer og halvspiste popcorn.

Materialer