At blive bevæget

Af Anonym ( )
31.05.21
At blive bevæget. Det er det, der er med til at farve livet. At blive bevæget betyder, at der bliver talt til vores følelser. 

Det er en helt klar fornemmelse af at være i live. En fornemmelse og en oplevelse af, at livet giver en noget. Ja man kan måske næsten sige giver en noget tilbage. 

At bevæges af livet er i allerhøjeste grad at være i live

Når vi oplever at blive bevæget er der noget, der giver genklang i vores liv. Vi er, uden vi ved af det åbne for lige netop det, der sker, og vi fanger det. Det vi ser, hører eller oplever med vores sanser. Ja det er et meget sanseligt øjeblik det, hvor vi bevæges. Det er som med øjeblikke af lykke. De varer ikke ved, men det er ikke desto mindre af stor betydning, at det sker i ens liv og sker igen og igen. 

At blive bevæget af litteraturen 

Et af de steder jeg oplever at blive bevæget er i litteraturen. Det er det, litteraturen har som en af sine store styrker. Ordene kan noget. 
Ordene skaber det, de siger!

Ordene sætter gang i følelserne, og når vi bevæges, indhentes vi af ordene. Vi finder i bedste fald noget af os selv i den litteratur, vi læser. Vi bliver med andre ord involveret og draget ind i det indhold, vi her præsenteres for. 

Når vi gribes af litteraturen, oplever vi noget, der giver genklang, og som vi på en eller anden måde kan se os selv i. Her er muligheden for at opleve, at vi næsten uden vi ved af det føres hen til lige netop det sted - lige lidt under midten på side 20 !! - hvor vi oplever at blive bevæget. Her er der et sted i teksten, hvor vi bliver ramt og bevæget i en grad, vi ikke havde set komme. Det er fantastisk at opleve.

Dét er store øjeblikke! Og det kan litteraturen også give... 

Jeg ved det, for jeg har prøvet det
 

Tags
Materialer