Danskopgaven: 9. og 10. klassers elever

24.03.20
__________

Er du en af de ældre skoleelever der skal til afsluttende prøver efter påske? Så skal du måske i træningslejr allerede nu. For hvordan er der lige man analyserer et digt eller en novelle? Hvornår var det lige St. St. Blicher var født? Og hvad er det lige som kendetegner Det moderne gennembrud i dansk?

Det og mange andre svar kan du finde i en eller flere af de databaser vi stiller gratis til rådighed. Jeg har valgt at fokuserer på tre gode baser til danskopgaven.

Så leder du efter noget om forfattere og deres tekster, kan det være en god ide at give dig i kast med Forfatterweb. Her er der samlet over 1000 forfatterportrætter, en masse facts om perioder, temaer i litteraturen og forslag til hvad du kan læse – hvis du skal læse andre forfattere fra samme periode.

Du kan evt. også give dig i kast med Faktalink. Her kan du også finde gode emner som tekstanalyse, noget om Manga eller Harry Potter. Og meget mere godt stof til en opgave.

Den sidste database jeg vil foreslå er eReolen. Her finder du en masse gode novelle- og digtsamlinger ligesom der er masser af gode romaner du kan bruge til en opgave.
 
/Lone