De svages beskytter af Tamora Pierce

20.03.20
__________

I disse usikre tider, hvor vi alle går og venter, søger man tilbage til noget man ved er godt. Det gælder også de bøger man læser.
Jeg har bestemt mig for at genlæse tre serier, fantasy serier, som jeg synes er rigtige gode. Jeg læser primært på engelsk, men to af serierne er oversat til dansk.
Jeg starter med den første serie, som er for børn, men som også kan læses af voksne.

Børnebøger Tamora Pierce “Protector of the Small” serie i 4 bind, som er oversat til dansk under serietitlen “De svages beskytter”

Serien findes som e-bøger og lydbøger på dansk på @Reolen
Serien findes som e-bøger og lydbøger på engelsk på @Reolen Global

God læse- eller hørelyst
Hilsen
Lise
Børnebibliotekar

Bind 1 - Page på prøve (First test)
Som Alanna i “Løvindens sang”, ønsker Keladry ikke at livet som en kvinde i fine kjoler og et lens udgifter. Så som den første pige, siden proklamationen om at piger kunne søge optagelse på væbnerskolen, begynder hun som page. Forstanderen på væbnerskolen er dog alt andet end glad for dette, og giver Keladry et års prøvetid, stik mod alle regler.

Bind 2 - Balors nål (Page)

Keladry er tilbage på væbnerskolen, ikke længere på prøve, men som page på lige fod med
drengene. Hun må dog stadigvæk kæmpe for at vise sit værd - men især må hun kæmpe med sig
selv for at overvinde sin højdeskræk og redde livet for sig selv og for Lalasa.

Bind 3 - Prøvelsen (Squire)

Keladry er omsider blevet væbner og efter en lang ventetid bliver hun taget til væbner af ingen ringere end Ridder Raoul af Malors Tinde, leder af kongens personlige livgarde...
Hun oplever dog stadig modstand fra de andre væbnere og riddere, og må endda dyste mod nogen. Og så lurer der en krig lige rundt hjørnet.

Bind 4 - Ridder Keladry (Lady Knight)

Som ny ridder overtager Keladry modvilligt kommandoen over en flygtningelejr, med mangel på forsyninger, vagter, våben osv...
Og hvordan kan hun som kommandant over lejren finde og besejre Lothar, en galning der ødelægger børns sjæle, og som er ved at få dem til at tabe krigen?