Del 27: Bo Gorm og Karen-Tine svarer på spørgsmål fra børn

30.04.20
Henrik Mundtøj fra Spandet er 12 år og skriver: ”Kære Karen Tine og Bo Gorm. Der er så meget om naturen på bibliotekets hjemmeside og i fjernsynet, så jeg cyklede en tur derud. Og pludselig kom en ræv ind i min cykelkæde og blev kvalt. Nu sidder den døde ræv fast i mit tandhjul. Hvad skal jeg gøre?

Karen Tine: Aj, hvor zyndt! Jeg får helt tårer i øjnene. Stakkels cykel!

Bo Gorm: Tag det HEELT roligt, Henrik. Det der natur går over af sig selv. Midt i maj stopper biblioteket og tv med det PJAT.

Karen Tine: Ja, for naturen er zå billig. Den er faktisk gratiz. Og så er der zelvfølgelig ingen, der gider ha’ den.

Bo Gorm: Heldigvis er der kun 6 år til du får kørekort. Så bare lad cykel og ræv ligge i vejkanten. Og NÆSTE GANG du kommer ud i naturen igen, I DIN BIL, så kan du se, at både ræv og cykel er rådnet op.

Karen Tine: Og 6 år går hurtigt, når bare du har nogle tykke og zupergode bøger i ørerne! Du lever dig helt ind i en anden verden og glemmer alt om den dumme natur.

Materiale