Den gode lydbog til rejsen

Af Anonym ( )
03.06.22
I hverdagen er det både afslappende og energigivende at have det frirum, som en god fortælling kan give på vej hjem fra arbejde. Den lille mentale pause i dagligdagen, hvor det at lytte til en lydbog muliggør, at du som pendler kan forsvinde ind i siderne – og vende genfødt tilbage.

Og der findes så mange gode fortællinger, der er indlæst som lydbøger. Jeg lytter for det mest til bøgerne og de gode podcasts på eReolen.dk. Nogle gange finder jeg en lydbog fra eReolenglobal.dk – en smart og nem måde at ”læse” bøger på engelsk. 

Lydbøger til afslapning 

Nogle dage er det godt efter en lang dag, bare at kunne besøge og indleve sig en anden virkelighed mentalt. Disse dage vælger jeg ofte en historisk roman, eller en nyere god nordisk roman om et spændende tema. Senest har det været Stine Pilgaards humoristiske ”Meter i sekundet” fra Vestjylland, og Marianne Jørgensens historiske romanserie fra Limfjordsegnen, der starter med ”De tavse vidner”. På huskelisten er ”Tritonus: en skærgårdsfortælling” af Kjell Westö. 
 

Besøg en anden kultur

Andre dage er den hurtig rejse lige sådan en fortælling, der giver energi. I ugerne forud for en rejse kan det også være en bog, der giver indblik i stedet og dets kultur. Her til sommer skal vi til Køhl, hvorfor det er den gode tyske krimiforfatter Gisa Klönnes serie med kriminalkommissær Judith Krieger, jeg lytter til i øjeblikket.  Ellers må min næste længere ferie gerne gå til sydstaterne i USA, hvorfor kombinationen af gode historier fra området, der oplæses på originalsproget, er på huskelisten. Det gælder fx Brit Bennetts bog ”The Mothers”.
 

Sammen med børnene

Hos os er er fantasyfortællinger i øjeblikket et hit til de lange bilture. ”Roser og Violer” samt ”Forglem mig ej” fra Rosenholm-trilogien af Gry Kappel Jensen, der handler om opklaringen af et gammelt mord på den danske skole for magikere. Børnene er helt opslugt af de bøger. 
 

Tags