En ægte verdensmålsfilm

28.03.23
Captain Fantastic fra 2016, om Ben der bor sammen med sine seks børn dybt inde i en skov.

Bens mål i livet er at gøre børnene til "ekstraordinære mennesker" gennem hård fysisk træning og intellektuel læring. Ben har skabt et skjold mod omverdenen, men et dødsfald tvinger Ben og børnene til at forlade sikkerheden i skoven og de konfronteres med "virkelighedens" USA, da de begiver sig på et roadtrip gennem USA's forbrugersamfund. Danske Viggo Mortensen spiller hovedrollen som Ben.

"Captain Fantastic" er et lille vidunder af en indiefilm. Ideen er skarp og modig, kritikken af det moderne samfund sidder lige i skabet og Viggo Mortensen spiller sit livs rolle som Ben, der både er arrogant, kærlig, intellektuel og verdensfjern. Filmen er fyldt med fine små detaljer og de klassiske feel good-elementer doseres med kyndig hånd. 

Selve tematikkerne med naturen kontra kulturen, med viden kontra ikke-viden, er ganske vigtige og aktuelle. Også i en tid, hvor vi netop italesætter de vigtige verdensmål. Filmen viser, at fine ord og ideer ikke altid er nok, nogle gange skal der drastiske handlinger i spil og det kan også have store konsekvenser. På godt og ondt. 

Materialer