Eric Clapton fylder 75 år

27.03.20
Clapton is God

En ukendt kunstner spraymalede ordene på en undergrundsstation i midt-tressernes Islington, London. Var det ægte beundring for Claptons fingerfærdighed på guitaren? Eller var det et mediestunt?

Det kan man stadig læse diskussioner om på nettet. Men det er ikke til diskussion, at Eric Clapton som fylder 75 år mandag 30. marts er blandt de ganske få helt tunge guitardrenge i den rytmiske musikhistorie. 

Medlem af rhythm & bluesbandet Yardbirds, John Mayall’s Blues Breakers, bluesrock bandet Cream, det kortvarige Blind Faith og Derek & The Dominoes med det ikoniske album Layla and other assorted love songs. Og ikke at forglemme en imponerende solokarriere og optrædener som sideman for andre musikere. En karriere med opture og nedture, med afhængighed af rusmidler og den ufattelige tragedie med sønnen Conors fald fra et vindue på 53. sal. Alt har på godt og ondt sat sig spor i en lang lang musikerkarriere.    

Claptons sandsynligvis sidste koncert i Danmark er udskudt til juni 2021. Forhåbentlig tager han sine erfarne musikere med sig. Og mens vi venter, er der god grund til at nyde musikken fra en lang og flot karriere.

Du kan læse en fremragende artikel om Eric Claptons musikerliv på bibliotekernes musiksite Bibzoom

På Filmstriben kan du se musikdokumentaren Eric Clapton - life in 12 bars

Og på streamingsite Qello kan du nyde koncerter og enkeltnumre med Eric Clapton.

Med stor respekt: tillykke Clapton!

/Marie