Fantasy og Filmstriben

01.08.21
Hvad enten der er tale om Troldmanden fra Oz fra 1939, Conan-filmene fra 1980’erne eller Tolkien-filmatiseringerne fra dette århundrede, så har filmene, lige som bøgerne, skabt fantastiske universer, som man kan besøge igen og igen. 

Som det er tilfældet med garderobeskabet, der leder til Narnia, eller regnbuen der leder til Valhalla, så kan en fantasyfilm være indgangen til magiske universer. Dér hvor tid og rum opløses, som det også sker når man læser en god bog. 

Så her følger nogle fantasyfilm som du kan se med dit bibliotekslogin på Filmstriben. Det er ikke film der er for de mindste, men film der viser forskellige sider af fantasygenren.

Syv minutter over midnat

Fremragende fantasy-drama baseret på Patrick Ness’ roman A Monster Calls fra 2011. En klassisk coming-of-age-fortælling fyldt med fantastiske elementer. 

Pan’s labyrint

Krydsning mellem fantasy, gys og drama, en film der på fornemste vis bruger fantasy-elementer til at understøtte en rørende (og vigtig) fortælling. 

Hobbitten - en uventet rejse

Velkommen tilbage til Tolkiens verden a la Peter Jackson! Et fantasymesterværk, som gør meget mere end romanen, da den netop på fornemste vis kædes sammen med Jacksons ”gamle” trilogi og viser første låge i Jacksons enorme projekt. 

Landet af glas

Stemningsfuld, velspillet og utrolig flot dansk fantasyfilm. Det er den slags fantasyfilm, hvor vores egen verden, her en klassisk socialrealistisk dansk verden med et trist dødsfald i familien, møder noget magisk. Forankringen i vores egen verden, og de meget menneskelige problemstillinger, gør at "Landet af glas" fremstår ægte og troværdig. Billederne af naturen er meget smukke og følelsen af magi er ægte og enkel. En dejlig livsbekræftende film med et internationalt snit.

Tags
Materialer