Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden

Fremragende film til efteråret

01.10.21
Findes der noget meget bedre en god film? Nej, vel. Og det er ikke mindre aktuelt, når det er efterår. Det er mørkere om aftenen, det blæser og så er det godt at søge tilflugt i filmens verden.

Så her vil jeg anbefale en håndfuld som passer godt til en efterårsaften – der skulle gerne være lidt for enhver smag. Og det er film som du kan se på Filmstriben med dit bibliotekslogin.
God fornøjelse.

Shorta

To politibetjente på flugt i en ghetto i dette actiondrama! Sjældent intens og stemningsmættet dansk genrefilm. "Shorta" er både aktuel og vedkommende. Intenst, voldsomt, knugende og visuelt overrumplende. Både lydsiden, plottet, karaktererne, skuespillet og settingen glider ind under huden. Jægerne bliver de jagede i betonjunglen. Fremragende og heden, varmen, gør det hele mere farligt. Noget der er ved at koge over. Stærke moralske dilemmaer, fine nuancerede skildringer af mennesker, rå realisme og samfundsproblemer. En modig film. Og dejligt med en dansk genrefilm, der tager sig selv alvorligt.

Se filmen Shorta på Filmstriben.dk
 

Gutterbee

I den meget lille amerikanske by Gutterbee sker der ikke det store. Byen er ved at blive affolket og der er primært gamle mennesker og racister tilbage. Mike løslades fra fængslet og vender tilbage til Gutterbee. Her møder han tilflytteren, tysk-amerikaneren Edward, der elsker pølser. Og sammen begynder de to at udfolde ideen om en pølserestaurant!
Der er tale om en kulsort sort komedie. Præmissen er original og stemningen er fornem. Satiren er skarp og rammer godt ned i tidsånden, en tidsånd fyldt med intolerance, og det gælder ikke kun i en lille soveby i USA. Skuespillerne gør det godt og filmen underholder ganske fornemt. 

Se filmen Gutterbee på Filmstriben.dk
 

Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden

Kan I huske 80'ernes arkadespil? I nutiden har Kim Kanonarm det mål at spille på en maskine i 100 timer! En ganske fremragende og velfortalt dokumentarfilm. Du tænker sikkert, at den kun er for dem, der har interesse i arkadespil. Men det er den bestemt ikke. Det er et kærligt portræt af nogle specielle mennesker, og det er en film der handler om venskab og om at forfølge drømmene. Hjertevarm, spændende og morsom - og man bliver også klogere. Det er en fornøjelse at opleve hvorledes filmskaberen folder en lille og absurd ide ud så det kommer til at handle om store og vigtige ting her i livet. Kan ikke anbefales nok - og for dem, der husker perioden og spillene, vil filmen være et nostalgisk kick. 

Se filmen Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden på Filmstriben.dk

Officer og spion

Dreyfus-affæren, 1895. En fransk officer idømmes livsvarigt fængsel for spionage. Men er han i virkeligheden uskyldig? Et sjældent vellykket historisk drama tilsat fornemme virkemidler fra thriller-genren. I sin kerne en fortælling om moral og om at følge det man tror på. Men det er omgivelserne og gengivelsen af den historiske periode, som løfter filmen op på et meget højt niveau. Alt fra kostumerne til møblerne og resten af scenografien, får 1890’ernes Paris til at træde levende frem. Robert Polanski, der er blevet 88 år gammel, leverer en af karrierens bedste film - og det siger ikke så lidt!

Se filmen Officer og spion på Filmstriben.dk
 

The personal history of David Copperfield

I 1800-tallets England møder David Copperfield fattigdom og overflod og støder både på grusomheder og kærlighed på vejen mod at blive en voksen mand i denne dramakomedie.
Der er tale om en forfriskende og vidunderlig filmatisering af Dickens’ udødelige klassiker. Filmen formår at være både levende, ægte, moderne og trofast mod bogen. Og det er noget af en bedrift. Man både griner og bliver rørt og tidsbilledet, midten af 1800-tallet, er ganske smukt realiseret. Filmen er visuelt overdådig og spækket med fine detaljer. Det er kort sagt en film, man bliver glad i låget af at se.

Se filmen The personal history of David Copperfield på Filmstriben.dk

Tags
Materialer