Gå tur i det fri

Af Anonym ( )
16.05.21
Giv dig selv et gavnligt pusterum i din hverdag og tag en gåtur.

Jeg kan dårligt undvære mine daglige gåture. De giver mig frisk luft i ansigtet, nye tanker og dags dufte - måske det dufter lidt af sommer. 

Her får du nogle forslag til bøger om at gå. Både den lidt længere vandretur, der bedst egner sig til en weekend, og den korte gåtur, der kan foregå hvor som helst og når som helst.

Hvorfor skal du gå? 

En gåtur er en sund måde at være aktiv på. Du styrker nemlig både din krop og dit sind. Men det kan være svært at komme i gang. Mange forfattere har i de senere år beskrevet hvad, der har motiveret dem til at finde traveskoene frem. 

Nye spændende og fristende overvejelser om den daglige gåtur har også inspireret mig til at gå nogle ekstra ture med hunden og mine børn. Et par bøger jeg gerne vil fremhæve er: ”Gå tur – Om glæden ved at sætte den ene fod foran den anden” af Anna Skyggebjerg, ”At gå - et skridt ad gangen” af Erling Kagge eller ”Gå-bogen: gå, så går det nok” af Bente Klarlund Pedersen.

Ud i naturen

I weekenden eller på en fridag tager jeg gerne ud på en vandretur i naturen og oplever både nye og velkendte landskaber. Planterne fortæller meget om jordbunden, blæsten og andre påvirkninger. Og kommer jeg forbi et historisk sted, så meget desto bedre.

Der er skrevet mange bøger med forslag til vandreture over alt i Danmark og i Europa. For at finde gode ture i Danmark kan du blandt andet prøve ”Den store bog om vandreture i Danmark” af Torben Gang Rasmussen eller ”Danmark dejligst: 250 turoplevelser året rundt fra Skagen til Gedser” af Søren Olsen.

Byvandringer

Det er også utroligt fascinerende at gå rundt i vores byer. De byder alle på deres egne historier, kunstoplevelser eller unikke kvarterer. Hvad har været med til at skabe byen? Er der tale om en haveby, en stationsby, en handelsby?

Ofte har det lokale turistkontor nogle ruteforslag. Her i kommunen kan du også tage udgangspunkt i nogle af disse bøger: ”Se på kunst i Bramming Kommune: bl. a. stenskulpturer, træskulpturer og skelsten: bronzealderhøj og mindesten” af Poul Dylmer, ”Byvandring i Esbjerg: Rute 1, 2 og 3” og ”Kunstens Ribe” af Uwe Dall. 

Tags
Materialer