Hvad skal Imran Rashid læse til sommer?

29.06.21
”SLUK”-bestsellerforfatterens tre sommerbøger byder på lægenørderi, stoicisme og corona-refleksioner.

Bestsellerforfatter, entreprenør og digital sundhedsekspert Imran Rashid står overfor en travl sommer. Ud over at han stiller op som del af bibliotekernes landsdækkende sommerlæsningskampagne #barelæse, udkom hans hans nyeste bog ”Mærkbarhed” 20. maj. Bogen er opfølger til den anmelderroste ”SLUK”. Som han slår fast i sin nye bog, er læsning netop en af nøglerne til at undslippe nutidens kværnende distraktion og generobre følingen med verden. Men hvad skal han selv læse til sommer? 

Lægenørdet aldringshit

IMRANS ANBEFALING 1: Niklas Brendborgs fantastisk velskrevne bog om aldring indeholder en solid gennemgang af evidensbaserede sundhedsfremmende faktorer, jeg naturligt nok som læge er interesseret i at kende mere til. Derudover har jeg haft fornøjelsen af at tale med ham ved flere lejligheder, hvorfor det bliver spændende at få lov at dykke ned i hans litterære univers, som af anmelderne har fået stor ros.

Stoisk selvforglemmelse

IMRANS ANBEFALING 2: Niels Overgaards bog har jeg læst, da den kom ud, men vil ovenpå min egen bogskrivning af ”Mærkbarhed” med al sandsynlighed læse den med nye øjne. De budskaber, som han taler om er jo eviggyldige og kan derfor helt sikkert genlæses for inspiration til et liv med mere eksistentiel fast grund under fødderne. 

Corona-refleksioner fra en personlig helt

IMRANS ANBEFALING 3: Tor Nørretranders har en særlig plads i min hverdag, da hans inspirerende mesterværk "Mærk verden" er placeret lige midt i mit synsfelt i mit hjemmekontor. Hans ord har en særlig vægt i mit tankeunivers og jeg glæder mig til at dykke længere ned i hans refleksioner om corona-krisen i et evolutionært perspektiv. 

Tags
Materialer