Romaner der varmer i vinterkulden

27.01.23
I denne kolde mørke tid kan det være rart at sætte sig godt til rette i sofaen, med en bog som både underholder og luner.

Jeg har fundet en række hjertevarme romaner, som kan bringe smilet frem og lysne humøret. Tre af dem vil jeg fremhæve her under.

Elanor oliphant har det helt fint

En morsom feelgood roman, som både er bevægende, tåkrummende, og tankevækkende. 

Den 30-årige Eleanor har det bestemt ikke fint. Bag hendes hårde og kolde facade, gemmer sig en skrækkelig opvækst og et ensomt hjerte, som ikke ved hvordan man interagerer med andre mennesker. Gennem bogen optrevles Eleanors liv, lige fra opvæksten med en grusom mor til mødet med kollegaen Raymond, som kommer til at forandre hendes liv. Mødet åbner op for hendes sind og giver hende et helt nyt syn på verden og fremtiden.

Den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt

En hjertevarm og humoristisk fortælling af Jonas Jonasson. 

Allan Karlsson stikker af fra sin egen fødselsdagsfest på plejehjemmet for at drage på rejse gennem Sverige. På sin vej kommer han i karambolage med både politiet og en røverbande, hvis kuffert han kommer til at stjæle ved et uheld. Det er ikke blot en fortælling om Allans rejse gennem Sverige, det er også Allans livshistorie og en rejse gennem 1900-tallets Sverige. Den kan varmt anbefales.

Projekt Rosie  

En skæv, charmerende og yderst humoristisk kærlighedshistorie. 

Don Tillman er professor og et udpræget ordensmenneske. Alle hans dage er opdelt i skemaer, han spiser efter et standardiseret måltidssystem og går i det samme tøj hver dag. Egentligt er Don tilfreds med sit liv, men somme tider føler han, at der mangler noget. En hustru. 
Hans tidligere forsøg ud i det romantiske er aldrig forløbet godt, da hans sociale kompetencer mildt sagt er mangelfulde. Derfor starter Don ”projekt kone”. Han vil lave et spørgeskema, som skal hjælpe ham med at udvælge den rette kandidat. 
Hans to venner sætter ham op med den knapt 30årige Rosie som er alt det, Don ikke søger i en kone. Hun ryger, hun for sent og arbejder i en bar. Før Don ved af det er hans  skemalagte verden vendt fuldstændigt på hovedet.

Tags
Materialer