Sne på hendes ansigt

30.01.23
‘Sne på hendes ansigt” af Thorstein Thomsen er en hudløst ærlig og brutal familiekrønike fuld af kærlighed, vold, misbrug og oprør.

Vi følger tre generationer af kvinder og deres søgen efter selvstændighed, tryghed og meningsfuldhed. Mormoren Anne Marie, moren Karen og datteren, Michala. 

Ved romanens start er Michala på vej til Esbjerg. Byen hvor hun voksede op, men ikke har særligt mange gode minder fra. Hendes mormor ligger for døden. På vejen tilbage i bilen husker hun tilbage på sit liv i det missionske miljø og på de brudstykker af morens og mormorens liv, som hun har samlet sammen gennem årene, og vi får slægtens historie for de sidste 70 år. 

Vi følger Michalas smertefulde løsrivelse fra barndommens snævre missionsmiljø, gennem ungdomsoprøret og frem til en slags afklaring i hendes voksenliv. Hun har nu endelig fundet lykken og kærligheden, men de indre dæmoner som kommer af en opvækst præget af undertrykkelse og fortrængninger er ikke sådan at slippe af med. 
Det er en medrivende fortælling om tre generationer af kvinder, om deres indbyrdes forhold og om mændene i deres liv. En historie om at overleve misbrug og social arv, for blot at bære det med videre.

Er du interesseret i mere litteratur som foregår i Esbjerg, kan du finde inspiration i vores julekalender for 2022, hvor vi igennem 24 bøger tog på en litterær rejse rundt i Esbjerg.

Den samlede litterære tur rundt i Esbjerg

Tags