Sønderjylland og landsbyen Randvad

01.07.21
Lad mig tage jer med til Sønderjylland. Altså helt dernede hvor Danmark slutter. Nærmere bestemt Aabenraa og en lille landsby på Løjtland der hedder Randvad.

Men vores lille rejse begynder faktisk på Østerbro i København. Og her møder vi den unge akademiker Karl.

Karl bliver hyret til at finde ud af, hvad der skete med Albert Severin Termansen. Albert forsvandt i 1887, da han besøgte den lille landsby Randvad, nær Løjt Kirkeby i Sønderjylland. Han var historiker og ville undersøge stedets særlige, gamle landbokultur. Den talentfulde, unge kunstner, Werner Erik Kværndrup var med ham.

Werners efterladte tegninger får det til at løbe koldt ned ad ryggen på Karl: Der er noget truende over Randvad og den gamle skov, der omkranser landsbyen. Men tegningerne skildrer jo Randvad, og Sønderjylland, som det så ud i 1887.  

Snart rejser Karl fra Østerbro mod Sønderjylland. For hvordan ser Randvad ud i dag? Da han tjekker ind på kroen i Randvad kan han hurtigt se, at ikke meget har ændret sig. Og da Karl mødes med en museumsinspektør fra Aabenraa, bliver det tydeligt, at noget er helt galt!

Randvad er en krimi om dyriske drifter, hemmeligheder og kræfter fra historiens dyb. Randvad er gys og spænding.

Udover at være kulisse for en krimi, så byder Løjtland på en dejlig natur. Bakket og hyggeligt, tæt på vandet, tæt på skovene.
Og i Aabenraa støder du på en af landets længste gågader. Her er der et herligt bibliotek, et flot slot, en gammel galgebakke og meget, meget andet. Og ja. Så er der også de dejlige kager. 

PS: Jeg har skrevet Randvad sammen med min barndomsven Martin – og vi er begge vokset op i Aabenraa. 

Materialer