Se udstillingen på Hovedbiblioteket

Stærke kvinder i litteraturen

Af Anonym ( )
08.03.22
I anledningen af vores arrangement på lørdag, giver vi dig tre bog-anbefalinger.

Anne Valbjørn Odgaard, cand.mag. i litteraturhistorie og religionsvidenskab, vil tage os med på en vandring i kvindernes historie, kultur og litteraturhistorie. Fra romantikken og modernismen i England med Jane Austen og Virginia Woolf til 1900-tallets to stærke dronninger i dansk litteratur: Karen Blixen og Tove Ditlevsen. 

Temadag: om stærke kvinder i litteraturen, på lørdag den 12. marts kl. 10.00 

Arrangementet afholdes af Sydvestjysk Folkeuniversitet og finder sted på Hovedbiblioteket. Du kan læse mere om arrangementet og
købe billet på Sydvestjysk Folkeuniversitets hjemmeside

Vi vil her fra biblioteket anbefale tre romaner, der er skrevet af dygtige kvindelige forfattere. 
 

Mit arbejde af Olga Ravn

Mit arbejde (2020) er en utrolig relevant og aktuel roman, som handler om at være gravid, at føde og at være nogens mor. Det handler om de skamfulde følelser jeg-personen har, da det første barn kommer til verden, og det ikke viser sig at være den lykkeligste dag i hendes liv, som hun havde forventet. Mit arbejde er derfor en roman, der tager udgangspunkt i de tabubelagte sider ved moderskabet.
 

Sommerfugledalen af Inger Christensen

Sommerfugledalen (1981) er for længst blevet en klassiker og indgår nu i den danske kanon. Sommerfugledalen er et meget smukt og poetisk værk, der er bygget op som en sonetkrans. Digtene er dybt optaget af naturen og sansningen heraf. Vi møder et menneske, der spejler sig i naturen og står ansigt til ansigt med sin egen dødelighed. Inger Christensens indfanger øjeblikke og bruger en detaljerigdom i sin poetik, så tiden står stille. 
 

Kærlighedens år af Johanne Mygind

Kærlighedens år (2021) er en velskrevet debutroman, som omhandler tre generationer af kvinder og deres kamp for frihed og lighed. Romanen er en rørende fortælling om længsel, lyst og kvindernes kamp for frigørelse gennem tre generationer. Friheden kan dog ikke opnås for enhver pris, og det må de hver især sande. Kærlighedens år er derfor en relevant og vigtig bog og kan helt klart anbefales.

Materialer