Store og vigtige fortællinger i biografens magiske mørke

17.11.22
Et nyt samarbejde mellem Ældre Sagen Esbjerg, Træfpunkt Sædding, Nordisk Film Biografer BROEN og Esbjerg Kommunes Biblioteker så i denne uge dagens lys.

”Seniorernes Biografklub Esbjerg” kalder vi det. En filmklub hvor der, udover selve filmen og noget lækker forplejning, er plads til anbefalinger og spændende samtaler. Et sted hvor vi kan diskutere, og bearbejde, den film vi har set sammen. 

En meget rørende film

Biografklubbens første film var den fremragende The Father hvor Anthony Hopkins leverer en magtfuld og meget rørende præstation som den demensramte Anthony. En sjældent vedkommende og vigtig film. Den kan fremstå rodet, og det snakkede vi også om efter filmen, men det er jo netop hensigten, da fortællingen tager udgangspunkt i Anthonys lidelse, hvor alt går i opløsning.

Før filmen holdt bibliotekets Jacob Krogsøe en kort introduktion. Hvad er det film kan gøre? Hvad er det en biograf kan gøre? Og hvem er Anthony Hopkins og hvordan transformerer man et teaterstykke om til en film – The Father er nemlig baseret på et teaterstykke? 

En vigtig snak i biografsalen

Efter visningen løb Jacob rundt med mikrofonen i salen, da mange havde noget at sige. Filmen sætter fokus på emner, som det kan være svært at tale om. Den sætter fokus på både den sygdomsramte og på de pårørende. Vores snak, efter filmen, åbnede op for store følelser og mange deltog i snakken. Dér hvor fællesskabet kan noget smukt, dér hvor alle i salen oplevede det samme, hvor vi var fælles om at følge Anthonys nedbrud. En film der både er meget hård, smuk og rørende.  

Filmstribens fine indhold

Til slut anbefalede Jacob en række film fra Filmstriben som alle har demens/Alzheimers som en vigtig del af handlingen. 

Stærke sager. Film der, på meget forskellige vis, sætter fokus på noget vigtigt.

Fremtiden

Vi glæder os allerede til næste omgang ”Seniorernes Biografklub Esbjerg” som bliver til februar. Flere informationer følger snart.
Den slags oplevelser, dér i biografens mørke sammen med andre mennesker, er nemlig vigtige. 

Materialer