Michael Holbek - Foto: Ib Helles Olesen

Forfatterstafetten: Michael Holbek

28.04.23
Mellem månelanding og ungdomsoprør.

Michael Holbek kommer ud af en familie af håndværkere og ufaglærte. Dem har han nu skrevet den både barske og rørende roman “Strøm” om, som er nomineret til DR Romanprisen. 

TV-transmissionen af månelandingen i 1968 kickstarter elektrikeren Eivinds drøm om en fremtid med foden under eget bord. Håndværkersvogeren Bruno drømmer om at finde den helt store fidus og kaster sig ud i at smugle hash til hippierne. Uskylden og moralen får hurtigt ben at gå på, og i Eivinds søn Kim vokser en trang til at gøre sig fri af alle de fejlslagne drømme og finde sin egen vej i livet.

Vi mødte Michael Holbek til en samtale om bogen, og om hvordan forældregenerationens skæbner var stramt flettet sammen med den socialklasse, de tilhørte og den tid, de levede i.

"Jeg kan selv huske 60’erne. Der var en tro på at nu bliver verden meget bedre. Pludselig fik vi hus, og vi fik bil, og min mor fik carmencurlers i stedet for sin tørrehjelm. Og det virkede, som om man havde penge nok, selv om de jo var lånt i banken til tårnhøje renter. Så kom 70’erne, og så kom oliekrisen.”

Hør samtale med forfatter Michael Holbek på Forfatterweb.dk

Materialer