Sommerbogen 2020

12.06.20
Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence for alle i alderen 6–15 år.

De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2020. 

Det er nemt at deltage

Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om mange fede præmier.

Sommerbogen 2020 åbner d. 12. juni og fortsætter frem til d. 22. august

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie. 

Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år. 

I år bliver Sommerbogen anderledes

Der er ikke krav om at børnene skal lave en boganmeldelse. I stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs, så fokus rettes mod selve læseoplevelsen. Børnene skal som minimum læse tre bøger og bagefter udfylde et udfordringsark. Arket kan hentes på et af Esbjerg Kommunes biblioteker eller her. På arket finder I 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader. Børnene skal løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen, om at vinde en af de tre hovedpræmier. 

Tøm en boghandel eller få en gratis bog

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. På Esbjerg Kommunes Biblioteker kan alle børn som har været med i Sommerbogen også få en gratis boggave. Det kræver at de har udfyldt et aktivitetsark med 10 løste udfordringer og samtidig udfyldt arkets bagside med de 3 anmeldelseskort.

Mere information

For mere information, kontakt: Børnebibliotekar Britta Schulz, quin@esbjergkommune.dk