Del din dag og vær med til at skrive Danmarkshistorie

01.09.17
Skriv dagbog 6. september 2017 - din hverdag er dyrebar kulturarv

Onsdag d. 6 september starter måske som en helt almindelig dag.

Du står op, løber måske en tur, læser nyheder på din smartphone, vækker dine børn, pakker gymnastiktøj og laver en spændende madpakke måske med en salatboks?

På turen til arbejde bruger du dit rejsekort eller får måske selskab i bilen via gomore. Måske du tager elcyklen?

Om eftermiddagen spiser du måske en onsdagssnegl fra bageren eller går en tur i fitness-centret. På hjemvejen reflekterer du måske over travlhed på jobbet og nye arbejdsopgaver og en ferie der venter forude. Måske du skal i biografen og se en god film eller ud for at høre musik om aftenen?

Vi lever i nuet, i et hastigt tempo, men vi glemmer nogle gange at der har været en tid før og at der vil komme en tid efter.

Din dag - og din historie - er vigtig for dig men også for Nationalmuseet og vores efterkommere.

Med din historie kan du være med til at give kommende generationer indsigt i hvordan vi lever livet i 2017. Hvordan vi arbejder og tænker på en ganske almindelig hverdag. Giv historien dit eget personlige aftryk.

I 1992 opfordrede Nationalmuseet og Danmarks Radio danskere til at skrive dagbog. Det kom der 51.000 beretninger og dagbøger ud af, fra hele landet. Spændende læsning! Et udpluk af de beretninger der kom ind, kan du læse om i bogen "Dagbogen 2. september 1992", der er linket til nedenfor.

Nu er der gået 25 år - og nu gør vi det igen.

Del din dag og send din beretning til Nationalmuseet. D. 6 september vil du på denne side få oplyst hvor og hvordan du melder din historie ind.  Skriv om din dag, selv om du måske synes den har været hel banal. Det du synes er trivialiteter, vil uden tvivl fascinere fremtidige generationer.

Din hverdag er dyrebar kulturarv og din nutid er vores og fremtidens Danmarkshistorie. Kom og vær med. Sæt kryds i kalenderen og indsend dit bidrag d. 6. september.

Oprindeligt skrevet af gh, Randers Bibliotek.

Reservér
  • Bog