Det skal vi selv læse i ferien

02.07.20
Sommerlæsning til sejlturen, sommerhuset og strandstolen.

Bliv klogere på hvad personalet på biblioteket læser i deres ferie. Der er masser af inspiration at hente til ferien.

God sommer

Tina

Jeg genlæser gerne Ib Spang Olsens erindringer ”Ung mand i fyrrerne”. Bogen har humor, personlige refleksioner - og så er der dejlige skildringer af Danmark undervejs.

Janni

I denne sommer skal jeg hygge mig med at læse Stephanie Karma ”Geggo: fra vild teenager til businesskvinde og mor”. 

 

Britta

Jeg læser alle Elly Griffiths bøger om Ruth Galloway, fordi hovedpersonen er en ganske almindelig kvinde og så vejer hun lige så meget som mig. Desuden elsker jeg hendes datter Kath - som uanset om hun er 1 eller 3 år gammel - bare bestemmer alt hvad ser foregår i familien.

Eva

I år har jeg valgt at tage ”Randvad” med i sommerhuset. Bogen er skrevet af min nye kollega Jacob Krogsøe. Derfor er jeg er spændt på at læse den. 

Pia

Jeg snupper spændingsromanen ”Pigen fra Brooklyn” af Guillaume Musso med på ferie. Hans bøger har et godt plot og er fyldt med twists, intriger, overraskelser … og lidt romantik. 

Marie

I december er det 250 år siden den tyske komponist Beethoven blev født. Jeg tager lige forskud på fødselsdagsfejringen og hører alle Beethovens 9 symfonier. Biblioteket har købt en indspilning fra 2019 med Wiener Philharmonikerne og den lettiske dirigent Andris Nelsons. Den glæder jeg mig til at høre.

Og så har irske Mary Black sunget for mig derhjemme det sidste halve års tid. Og det bliver hun helt sikkert ved med i min ferie. Hun har indspillet et fremragende album ”Orchestrated”, hvor hendes smukke stemme bliver akkompagneret af Irlands Symfoniorkester. 

Lone

I år skal det være – jeg skal læse Terry Hayes: ”Jeg er Pilgrim”. Den er blevet omtalt mange steder siden den udkom for tre år siden. Flere nævner den som en af de bedste thriller der er kommet de seneste år. 

Ernst

I min sommerferie vil jeg læse Mikael Persbrandts selvbiografi ” Som jeg husker det”, af: Carl-Johan Vallgren. Mikael Persbrandt er en af mine yndlingsskuespillere, og jeg glæder mig til at få hans fortælling om et til tider kaotisk, men også spændende liv.

Henriette

Puk Qvortrups bog om det at miste sin mand helt pludseligt. Og hvordan det så er at føde et fælles barn få måneder efter. Det giver stof til eftertanke. 

Bogen får min varmeste anbefaling!

Britta

Jeg læser alle Castillos bøger om politichefen Kate Buskholder, fordi de foregår i det amerikanske  amishsamfund. Jeg synes det er fascinerende at der er så meget vold og så mange mord i det dybt religiøse samfund, og at morderen ofte selv er medlem af amishfolket. Jeg tror det er fordi, man har meget mere og miste i de lukkede religiøse samfund. 

Materialer