Dit online bibliotek – en ven i coronanøden

20.01.22
Dagene bliver lysere men smittetallene stiger.

Flere og flere mennesker er hjemme. Enten syge under dynen eller isoleret. Ofte er det hele familier.

Hjælpen er kun ét klik væk

I de tilfælde kan man jo ikke bare lige smutte på biblioteket – medmindre du har en god bekendt, der stiller en kurv med friske boller, og en god bog, foran din hoveddør. Men fortvivl ikke.

For du har, når du er hjemme, adgang til mange af bibliotekets tilbud. Både for børn og voksne. Både hvis du har feber og bare har brug for en stille og rolig film, eller hvis du er lidt mere frisk, og gerne vil dykke ned i en spændende database og se et interaktivt Danmarkskort fra 1524 eller læse et tidsskrift om, hvordan du måske bliver en bedre fotograf.

Sådan bliver du låner hjemmefra

Du skal bare være oprettet som låner på Esbjerg Kommunes Biblioteker og det kan du faktisk gøre hjemmefra. Og så er du klar til at låne.
Opret dig som låner

Her vil jeg kort liste nogle stærke digitale tilbud op og resten kan du finde her på hjemmesiden under Netmedier.
Vores digitale tilbud til dig

For det er kun toppen af isbjerget som jeg nævner her.

Film til børn og voksne

Film til børn
På filmstribens nye underside ”Børnebiffen” er der masser af kortfilm til de mindste. Eksempelvis kan I se Bennys badekar eller Vitello ønsker sig en hund.
Besøg Børnebiffen

Film til de voksne
Ja, på Filmstriben er der mange fremragende film. Af nyere titler vil jeg fremhæve The Father med en storspillende Anthony Hopkins, og The United States vs. Billie Holiday, filmen om den fantastiske Billie Holiday.
Besøg Filmstriben

Bøger til børn og voksne

Bøger til børn
På eReolen GO! er der et herligt digitalt bogunivers til børnene. Der er emner som ”fede forsider”, ”YouTube”, ”venskab” og meget, meget andet. Desuden er det også børn, der anbefaler børn derinde. Det er ikke tørre og kedelige voksne! Og der er både eBøger og lydbøger.
Slip ungerne løs på eReolen GO!

Bøger til voksne
Hvad enten du er til nyere titler eller klassikere, hvad enten du er til eBøger eller lydbøger, eller måske en spændende podcast, så er eReolen din adgang til uendelige timer i godt selskab.
Gå på opdagelse på eReolen.dk

Tidsskrifter
Er der noget meget bedre end at kigge i et tidsskrift? Og få ny viden om et specifikt emne eller bare læse et dejligt interview? Som låner på Esbjerg Kommunes Biblioteker har du adgang til et hav af tidsskrifter, også de udenlandske.
Se med på eReolen Global

Databaser
Hvad enten du gerne vil blive klogere på historien, på matematik, på politik, på musik, på samfundet eller på forfattere, så har du gennem biblioteket adgang til toppen af poppen i forhold til digitale databaser – både engelske og danske.
Gå på opdagelse i de digitale baser