Fantasyfestival 2022 – nu i hele byen

26.08.22
For ottende gang slippes magien løs i Esbjerg – vi glæder os til at se jer.

Fantasyfestival åbner portalerne til magiske universer. Lige her i Esbjerg. En weekend fyldt med en masse eventyrlige oplevelser for hele familien. Og denne gang inddrager vi byen endnu mere end vi plejer at gøre. Så det endnu mere bliver til esbjergensernes festival. Så det er ikke kun på Hovedbiblioteket, der sker spektakulære ting. 

Festivalens kerne er stadigvæk fantasygenren med udgangspunkt i litteraturen. Men også i forskellige andre afskygninger og i forhold til forskellige medier. Udover bogen, som stadigvæk er Den Hellige Gral, breder fantasygenren sig jo også over film, tv-serier, brætspil, computerspil, musik, cosplay, kunst og meget, meget andet.
Det er denne skattekiste af herligheder, som festivalen gerne vil være med til åbne for de besøgende. 

En del af kommunens DNA

Udover at Fantasyfestival er markeret på Danmarkskortet som årets store litterære fantasybegivenhed, så er det også oplagt, at den bliver en del af hele Esbjerg Kommunes DNA. 

Årets tema er ”Nordisk mytologi” og det afspejles både grafisk og indholdsmæssigt. Men der er også meget andet end nordisk mytologi på programmet. 

I år kan man se nye spændende visuelle indslag på Hovedbiblioteket, dragespor rundt i byen, brætspilscafe på Street Food, legendariske fantasyfilm vises i biografen, aktiviteter ved Ting- og Arresthuset, foredrag på Esbjerg Museum og Fiskeri-& Søfartsmuseet, en spektakulær parade ude i byen hvor blandt andet orker, feer og udklædte festivaldeltagere er velkomne, samt et unikt musikalsk tema er kun nogle få af de nye tiltag.

Så hele byen kommer til at sitre af magi.  

For ottende gang diskes der op med et spændende program, hvor der både er plads til spændende litterære foredrag og et ildshow på markedspladsen. 

Årets program

I år kan vi blandt andet præsentere: 

Peter Madsen (Valhalla), Lene Kaaberbøl (Skammerens datter), Lars-Henrik Olsen (Erik Menneskesøn), Malene Sølvsten (Ravnenes hvisken) og Anne-Marie Vedsø Olesen (Snehild).

Samt spændende foredrag med titler som ”Havets mysterier”, ”Vølvens vej”, ” Guderne som vi ser dem”, ”Den stærke danske viking”, ” Nordisk mytologi og filmens verden”, ”Fantasy før Tolkien”, ” Danske myter og
sydvestjysk folklore” og ”En 100 år gammel heks i biografen”. Dette er kun et lille udpluk. 

Der er også navne, som netop viser, at festivalen favner flere facetter af fantasygenren. Eksempelvis kan man møde skuespilleren og stærkmanden Sven-Ole Thorsen, der har medvirket i flere vigtige fantasyfilm, podcasten Han Duo folder nørdkulturen ud, og Filmselskabets Maria Månson fortæller om fantasy tv-serier.
Og meget, meget andet.   

På markedspladsen vil der være lækre madboder, et vikingeskib, et unikt rollespilsforløb for børn, ugler og andet godt.  

Se hvad og hvor det sker

Årets program kan ses digitalt

Det fysiske program kan du hente på bibliotekerne – og mange steder ude i byen.

Du kan også se programmet på Fantasyfestival.dk 

Vi håber I vil være med til en weekend i fantasygenrens tegn. 

Tags