Højtlæsning gør en forskel

07.08.18
En ny undersøgelse for Danmarks Biblioteksforening ser nærmere på, hvordan læsning i barndommen påvirker vores læsning som voksne.

”Tallene i undersøgelsen viser, at hvis der bliver læst højt for en som barn, kan det sætte gang i en positiv spiral, således at man som voksen selv bliver bedre til at læse for sine egne børn. ” siger formanden for Danmarks Biblioteksforening, Steen B. Andersen.

Undersøgelsen viser også, at de der fik læst højt af forældrene som børn, selv læser mere som voksne. Fx er der 9 % flere læsere blandt de voksne, der fik læst højt ugentligt som børn.

Derfor har vi samlet noget nyt og noget gammelt, som I kan læse eller genlæse derhjemme.

De første seks bøger er for de mindste, mens de sidste fire forslag er til de lidt større børn.

God fornøjelse/ Rasmus Knudsen