Hold Hjernen Frisk

21.06.18
Vi lever længere og vi får flere aktive år, efter vi går på pension.

På bibliotekerne i Bramming og Ribe kan seniorer i efteråret, prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Det sker ved at kombinere kultur, bevægelse og socialt samvær på nye og meningsfulde måder. Forløbet er en del af pilotprojektet Hold Hjernen Frisk.

På begge biblioteker kan seniorer i løbet af 15 uger, lade sig udfordre af forskellig former for bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Esbjerg Kommunes Biblioteker, deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet står bag.

På Bramming Bibliotek er det overordnede tema ”Overgange” og er inspireret at Sven Erik Henningsens bog ”Overgange: fra arbejdsliv til pension”, der handler om forskellige psykologiske, sociale og kulturelle forandringer, der møder borgerne, der enten er på vej til eller allerede er gået på pension.

På Ribe Bibliotek er overskriften ”Fortællinger”. Fortællinger er en velkendt måde, at videreformidle budskaber og information, ved hjælp af ord, billeder lyde, bevægelse og udsmykning

Praktisk information
Begge forløb afvikles primært torsdag formiddage fra kl. 9.00 – 11.30 og består af 12 aktiviteter i perioden uge 33 – uge 46 (august til november) 2018. Interesserede deltagere mellem 55 og 75 år, kan henvende sig til biblioteket i Bramming eller Ribe for tilmelding eller mere information. Tilmelding kun ved personlig henvendelse, senest 1. august 2018