Jeg har løst mange gordiske knuder…

31.08.21
Bent Vang har 1. september 40-års jubilæum i Esbjerg Kommune. Derfor var det oplagt at tage en snak med Bent. Vi sad i pedellernes rum dybt nede under Hovedbiblioteket – dernede, hvor man også finder Fortælletræets rødder.

På biblioteket er vi heldige at have Bent ansat, men det startede med noget med nogle busser.

Det umulige tager bare lidt længere tid

”I 1978 startede jeg ved Esbjerg Bybusser. Dengang var selskabet privatejet men i 1980 kom det ind under Esbjerg Kommune.

Udover at køre busserne, hjalp jeg også til på værkstedet. Både som smøremand og med andre mindre reparationer. Mange gange har jeg overrasket mekanikerne, hvor jeg bare er gået i gang, med reparationer,  hvis de var for langsomme i vendingen. Det er ikke noget jeg er uddannet til, men hvis man ikke prøver, sker der jo ikke noget. Min far sagde altid ”Intet er umuligt, det umulige tager bare lidt længere tid”. Og de ord har jeg båret med mig”.

I 1995 skiftede bussen, og Bents karriere, retning. Der blev han nemlig ansat som kirkegårdsmedarbejder, ved Novrup Kirkegård.

”Ja, jeg havde mange forskellige sæt tøj, alt efter hvad jeg skulle arbejde med. I forskellige farver. Om det var på kirkegården eller andre steder. Der var mange forskellige arbejdsopgaver til én, der er god med hænderne, én der godt tør prøve ting, man ikke har prøvet før.”

Fra kirkegården til biblioteket

I 2006 skete der så noget vigtigt, når vi ser på den moderne historie. For her forlod Bent kirkegården og fik job på biblioteket.

”Jeg startede første maj 2006 og allerede i september havde jeg faktisk 25-års jubilæum, som ansat i kommunen – men det sagde jeg ikke til nogen, da jeg jo stadigvæk var næsten hel ny.”

På biblioteket har vi nu i 15 år nydt godt af Bents evner og lune væsen.

”På biblioteket har jeg altid elsket alsidigheden i jobbet. Og den store kundebetjening. Eksempelvis da jeg kørte bogbussen. Her er der stadigvæk folk der genkender mig – og det er der faktisk også nogen der gør, fra dengang jeg kørte bybus! Jeg håber da at de husker mig for noget positivt.

Jeg er esbjergenser i hjertet. Er født og opvokset her og arbejder her. I mine mange forskellige ansættelser har jeg løst mange gordiske knuder. Jeg tror det skyldes, at jeg er god til at tænke i systemer og at jeg ikke er bange for at kaste mig ud i noget, jeg måske ikke helt har løsningen på.”

Bent – en vigtig del af en velsmurt maskine

Jeg har lovet Bent ikke at smøre for tykt på. Så det har jeg ikke gjort. Men jeg kan love jer for, at Bent er en dygtig historiefortæller og at han har MANGE spændende historier og anekdoter han kan ryste ud af ærmet. Men dem må i få fra Bents egen mund når I møder ham.

Her kan jeg blot konstatere, at Bent er en meget vellidt kollega og at vores lånere også godt kan lide ham. En vigtig ansat der er med til at få hjulene til at dreje rundt i den store maskine som er Esbjerg Kommunes Biblioteker.

Tillykke med dagen, Bent!