Kampen om den gule trøje

06.07.18
Hvad siger du til at cykle Frankrig rundt på tre uger? Op og ned af bjerge. I sol eller regn – måske endda sne.

Cykelhjelmene er spændt, benene er barberet og drikkedunkene er fyldt op, når de knap 200 cykelryttere triller afsted i verdens største cykelløb, Tour de France.

Cykelløbet blev første gang kørt i 1903 og løbet er hen over årene blevet udbygget med forskellige delkonkurrencer: bedste ungdomsrytter, bedste bjergrytter, bedste sprinter, bedste angriber. Alle har vær sin farve trøje. Og til sidst er der holdkonkurrencen, om hvilket hold der samlet er kørt hurtigst.

Danske ryttere
Der har været en del danske deltager i løbets 100 årige periode. En enkelt har vundet hele løbet, andre har opnået fine placeringer eller kørt i forskellige af trøjerne i flere dage. Der er også flere danskere der har vundet etaper af løbet. Og det er lige så ofte de stejle bjergetaper, som de mere flade!

Mere om touren
Der er skrevet flere bøger om både løbet men også om nogle af deltagerne. Både om den pæne side, men også om bagsiden af verdens mest prestigefyldte løb: doping.

Du kan også finde bøger om løbet på eReolen hvis du hellere vil lytte eller læse en ebog, om det ikoniske løb.

Det er ikke enhver der stiller op til den slags sportsgren. Men dem der gør, vil gøre meget for at være med. For kampen om den gule førertrøje er hård.

/Lone Pedersen

Materialer