Kunstnerhotel i Nørregade

10.04.19
Vi har lavet en udstilling på Hovedbiblioteket, inspireret af Chelsea Hotel, New Yorks berømte kunstnerhotel. Her skrev Bob Dylan sange, William S. Burroughs sine bøger og Andy Warhol lavede film med udgangspunkt i hotellets beboere.

Forfatteren Arthur Miller, der også boede på hotellet, beskrev Chelsea Hotel på denne måde: ”Dette hotel er ikke en del af Amerika. Her er ingen støvsugere, ingen regler, ingen stil og ingen skam”.

Kig forbi og oplev stemningen.

Room 1017
Dette rum kredser om den musik og de musikere, der boede på Chelsea Hotel. Stift bekendtskab med Patti Smith, digteren der blev rockstjerne, eller Nico, Andy Warhols muse med den russiske sjæl. Hotellet optræder i mange sange, mest berømt af dem er nok Leonard Cohens ”Chelsea Hotel No.2”, der handler om hans forhold til Janis Joplin.

Pop Art rummet
Pop Art er uløseligt forbundet med Chelsea Hotel. Andy Warhols mest berømte film Chelsea Girls er delvist indspillet her og har mange beboere på rollelisten. Udforsk Pop Arts forskellige udtryksformer gennem Andy Warhol og Roy Lichtensteins kunst.

Beatrummet
Beat generationens tre fremtrædende forfattere – Allen Ginsberg, William S. Burroughs og Jack Kerouac – tilbragte alle noget af deres tid på Chelsea Hotel og skrev nogle af deres værker der. Læs deres bøger og prøv kræfter med Cut Up teknikken som især Burroughs anvendte i sine værker.