Læs piger

29.11.18
Kan du lide at læse bøger? Er du en pige mellem 12 og 14 år? Har du lyst til at prøve at filme og redigere videoer?

Så bliv medlem af Booktuber-klubben Læs piger.

Booktuber-klubben mødes på Hovedbiblioteket i Esbjerg, onsdage i ulige uger fra kl. 16-17.30 med start 16. januar 2019. Her snakker vi om gode bøger, får inspiration til hvad vi skal læse, og vi planlægger, filmer og redigerer videoer, som uploades til Biblo-kanalen Læs piger - Booktube for dig, der elsker bøger.

Som deltager indgår man i et digitalt læsefællesskab, med piger fra ni andre biblioteker i Syddanmark.

Det er gratis at deltage i klubben. Du kan tilmelde dig og få flere informationer ved at skrive til
rkn@esbjergkommune.dk eller laj14@esbjergkommune.dk

I 2018 udkom undersøgelsen Børns læsevaner, der bl.a. konkluderer, at der er sket et fald i de 9-14-årige pigers læsning og at den tid, som de tidligere brugte på at læse, nu bruges på de digitale medier. Med udgangspunkt i denne undersøgelse er Vejle Bibliotekerne i samarbejde med ni andre biblioteker i Syddanmark, herunder Esbjerg Kommunes Biblioteker, gået sammen om projekt Læs piger, der skal undersøge om bibliotekerne ved at bruge booktubes kan få piger til at læse mere.