Månedens tema på eReolen

14.03.19
Hvad er egentlig normalt, når man taler om mennesker? Er vi ikke allesammen så forskellige, at man umuligt kan sammenfatte noget, som kan kaldes for en norm?

Litteraturen har undersøgt det normale/unormale altid, og jeg vil mene, at bøgernes verden er et perfekt forum til at diskutere dette. Her får den engagerede læser nemlig mulighed for at sætte sig i andres sted, følge deres tanker og mærke deres følelser (næsten) på egen krop.

Kender du ikke den følelse, man kan have efter en lang, god bog, at man nærmest kender hovedpersonen, som man har fulgt på tætteste hold gennem mange timer og dage, bedre end man kender mange af sine venner? Det er netop denne mulighed for at leve sig ind i andre menneskers følelsesliv, der er med til at gøre os til bedre, mere empatiske og rummelige mennesker. Det er flere gange slået fast, at litteraturen har denne effekt, og det er især denne øvelse i at sætte sig i andres sted, der gør udslaget.

Her på eReolens redaktion har vi derfor glædet os til denne måneds tema, hvor vi skal forsøge at sætte os ind i, hvordan det er at føle sig forkert, for meget eller udenfor. Nogle af de bøger, som viser netop dette virkelig fint og indlevende, er ungdomsromaner, hvilket giver god mening, da det er i ungdommen vi oftest føler os mest udsatte overfor både egne forventninger og andres fordømmende blikke.

Der er naturligvis mange forskellige slags bøger, som tematiserer netop det normale og det unormale, så jeg har fundet nogle god bud. Følg med her på eReolen og på vores Facebook-side i marts, hvor der vil komme flere gode anbefalinger løbende.

God fornøjelse!

Emma, redaktør på eReolen

 

Materialer