Midtbyens nye mødested

Af Anonym ( )
12.01.16
Esbjerg midtby har fået et nyt mødested. Hvor Café Ydun indtil midten af december lå, vokser et nyt og spændende tilbud nu frem. Det giver Hovedbiblioteket nye muligheder.

Igennem mange år har Café Ydun, som drives af Esbjerg Produktionsskole,  været en fast bestanddel af Hovedbiblioteket. Det vil den også være fremover, men nu med nyt navn, nye kræfter, nyt look – og nye åbningstider. Midtbyen får simpelthen et helt nyt mødested.

”På hverdage har vi åbent fra 9 til 21, så man kan både få sin morgenmad, frokost og aftensmad i den nye café. I weekenderne har vi åbent fra 9:30 til 15”, fortæller den nye daglige leder, Caspar Theis, som i disse dage knokler løs med nye møbler, køkkenindretning og håndværkere. Theis er både uddannet kok og tjener, og har en fortid på både Sand’s Restauration og Hotel Ansager.

Både inde og ude

Fremover bliver Caspars base dog den nye café, hvor han sammen med cirka ti medarbejdere vil sørge for at give den traditionsrige café nyt liv. Siden midten af december er alt inventaret blevet udskiftet, og så snart foråret kommer er Theis klar til også at rykke udenfor.

”Vi har plads til knap 50 personer herinde, men så snart der er varme i luften, har vi også 25 siddepladser ude på den store trappe. Der er købt nye møbler og terrassevarmere, og vi arbejder også på at kunne afvikle for eksempel jazzarrangementer derude”, forklarer en både spændt og fortravlet Caspar Theis.

Stor betydning for Hovedbiblioteket

Selvom cafeen drives af Esbjerg Produktionsskole og dermed er en selvstændig del af biblioteket, så er bibliotekschef Annette Brøchner Lindgaard ikke i tvivl om den betydning den har for Hovedbiblioteket.

”Vi går i de kommende uger i gang med en større ombygning af hele Hovedbiblioteket og et af vores mål er netop, at gøre det til et sted hvor borgerne kan mødes på kryds og tværs. I den forbindelse har cafeen en vigtig opgave, som det er mit klare indtryk, at både Esbjerg Produktionsskole og Caspar Theis vil være i stand til at løfte”, siger bibliotekschefen.

Det kan de uden tvivl også, for den ordentlighed som præger biblioteket, afspejles også i den nye café, forklarer Caspar Theis:

”Udgangspunktet for den nye café er, at vi laver tingene fra bunden. Så det er for eksempel slut med fabriksmarmelade – vi laver den selv. Vi kommer også til at køre temauger og vores udgangspunkt er lige som før, at det hele drives med elever fra Esbjerg Produktionsskole. Det bliver en spændende udfordring og jeg glæder mig til at slå dørene op mandag d. 25. januar klokken 9:00”.