Musik i mine ører

08.06.18
Disse tre albums, som biblioteket netop har fået ind ad døren, har hurtigt fundet vej til den hjemlige cd-afspiller.

Jeg holder af at gennemse album-coverne, for at finde de brugbare oplysninger. Hvem har skrevet musikken? Hvem spiller med i bandet? Hvad har de tidligere indspillet og hvornår?

Måske vil mit musikvalg i denne måned også falde i din smag?

Stills & Collins: Everybody knows
Stephen Stills (fra Buffalo Springfield og Crosby, Stills, Nash & Young) og Judy Collins (anerkendt folk-sanger gennem mange år). To legender fra 60’erne i et længe ventet samarbejde. Hverken stemmerne eller teksterne er helt på niveau med, hvad Stills og Collins tidligere har præsteret, men albummet kan bestemt nydes en varm junidag. ”Handle with care” får mig godt nok til hellere at ville genhøre originaludgaven med Traveling Wilburys. Men ”Reason to believe” og Bob Dylans ”Girl from the north country” gør det værd at låne cd’en med hjem.

Steep Canyon Rangers: Out in the open
Bandet har blandt andet spillet sammen med den særdeles habile banjospillende Steve Martin, men her er de på egen boldgade med et dejligt country/bluegrass album, hvor også lidt folk, lidt jazz, en snert blues og et drys pop er med til at gøre musikken og ikke mindst det vokale til en god oplevelse.

Leon Russell: On a distant shore
Det sidste udspil fra veteranen Leon Russel. Han arbejdede i mange år som pianist for store musiknavne og senere også som arrangør og komponist. I 2010 blev hans navn og musikalske kvaliteter kendt af mange flere musiklyttere, fordi Elton John fik fornøjelsen af hans fremragende arbejde på albummet ”The Union”. Russells stemme er på det sidste album meget meget slidt, men rytmesansen og de smukke melodier er det hele værd. En dygtig komponist og arrangør på niveau med de helt store. Leon Russell døde i 2016.

/ Marie Kjær

Materialer
Reservér
  • Cd (musik)

Everybody knows

Af Stills & Collins (2017)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Out in the open

Af Steep Canyon Rangers (2018)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

On a distant shore

Af Leon Russell (2017)
Læs mere