Lasse Slebsager i Memfis

Ny cafe på Hovedbiblioteket: Memfis i Esbjerg

01.07.22
Vi har glædet os til at kunne fortælle jer, at der midt i august åbner en ny cafe på Hovedbiblioteket! Caféen har åbent kl. 9-17 alle hverdage.

Men først skal vi lige en rejse tilbage til Memfis i det nedre Ægypten. Tilbage til gamle dage.

Memfis var et handelscentrum, et kulturelt centrum, et politisk centrum. Og det var et af de første steder, man lavede en samling af skrifter på lertavler. Det vi i dag ville kalde et bibliotek. Så for mig siger navnet på cafeen meget om stedet,” siger Lasse Slebsager der bliver den nye forpagter på cafeen Memfis på Hovedbiblioteket i Nørregade.

Uddannet kok

Lasse, der er 46 år gammel, er uddannet kok. Efter at have været køkkenchef flere forskellige steder på Sjælland, flyttede han i 2018 tilbage til Esbjerg. Lasse kommer oprindeligt fra området.

Vi sidder i cafeens lokaler. Det næste stykke tid skal Lasse bruge på at gøre den klar til åbningen. Meget vil han genbruge, eksempelvis møblerne og skinnen i loftet til menukort, og andet skal laves om. Lasses hustru lever af at designe butikker.

I den sammenhæng er jeg jo heldig, hun har både det visuelle blik og evnerne til at løfte den slags. Så det er nok ikke det store jeg får at sige i den sammenhæng”, siger Lasse, hvorefter han smiler.

Mundvandet løber allerede

Og så faldt vores snak på noget af det vigtige: Maden og drikkevarerne.

Der er milkshakes, smoothies og safter, hjemmelavede fra bunden – udover sodavand og den slags.
Så er der naturligvis kaffe og kager. Og sandwich, panini, stjerneskud – man starter ikke et sted op i Esbjerg uden det, der er hjemmelavet Fish n´ chips med sauce tartare, smushi, altså smørrebrød i små portioner så man får flere smagsindtryk. Og rugbrød med avocado
.”

Mit mundvand begyndte at løbe, jeg ved ikke med jer?

Lasse fortsætter:
Der vil også være take away, retter folk selv kan varme derhjemme. Noget af det vigtige for mig er, at cafeen rækker ud. Både til bibliotekets brugere og borgerne i kvarteret. Så det kan blive et samlingssted. Med en uformel og hyggelig stemning. Med god mad. Med glade mennesker.
På biblioteket er der mange forskellige brugere. Fra børnefamilierne til de studerende og pensionisterne. Der er plads til dem alle.
Og til rimelige priser, da min cafe jo netop også er en del af en offentlig institution. En caffe latte kommer ikke til at koste 69 kroner.
”

Jeg aftalte med Lasse, at vi efter sommerferien tager en snak igen. Og jeg har allerede tænkt mig at købe alle tingene på menukortet. For det lyder så lækkert.

Velkommen, Lasse

Vi glæder os til at byde Lasse velkommen og vi glæder os til at I, kære brugere af biblioteket, får mulighed for igen at gå på cafe når I besøger biblioteket.

Memfis åbner den 15. august og åbningstiden bliver fra kl. 9-17 alle hverdage. Men meget mere om det, når vi nærmer os åbningen.

På falderebet spurgte jeg Lasse, hvad han glæder sig mest til:

Alt sitrer og bobler i mig. Jeg har mange års erfaring som kok, men det er første gang jeg starter mit eget op. Jeg glæder mig til et lokale fyldt med glade mennesker. Og til at hygge om dem, og betjene dem, som var det min egen familie.”

Kontaktinfo på Memfis

Selvom caféen ikke har åbnet endnu, er det muligt at kontakt Lasse på mail.

Send en mail til Memfis