Ofte stillede spørgsmål om genåbningen af biblioteket

14.05.20
Undrer du dig over noget ved bibliotekets 'genåbning' fra 18. maj? Måske finder du svar her.

Hvorfor er nogle biblioteker stadig lukket?

Vi skal passe på hinanden. Esbjerg Kommunes Biblioteker følger myndighedernes retningslinjer, om hvad man må i et bibliotek. Det stiller ekstra høje krav, som vi på nuværende tidspunkt ikke kan leve op til på alle biblioteker på én gang.

I Esbjerg Kommune åbner vi tre biblioteker ud fra geografiske hensyn. Derfor åbner vi i Ribe, Bramming samt Hovedbiblioteket i Esbjerg. På Fanø er biblioteket åbnet i Nordby.

Hvornår åbner de øvrige biblioteker, som lige nu er lukket?

De åbner igen fra 2. juni, dog med begrænset åbningstider.

Jeg har en reservering stående, som jeg ikke nåede at afhente i marts – står den der stadig?

Nej, det gør den ikke. Du er nødt til at reservere bogen igen.

Hvorfor har I kun åbent for aflevering og afhentning af reservationer?

Vi skal passe på hinanden, derfor følger Esbjerg Kommunes Biblioteker myndighedernes retningslinjer, om hvad man må i et bibliotek. For at skabe mindst mulig risiko for smittespredning har de åbne biblioteker på nuværende tidspunkt kun åbnet for aflevering samt afhentning af reserverede bøger.

Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale?

Nej, du får fortsat ingen gebyrer for at aflevere materialer for sent. Du skal blot aflevere senest mandag 8. juni 2020.

Kan jeg reservere nu?

Ja, du kan både reservere på her på vores hjemmeside og i vores app. Har du brug for hjælp, kan du at ringe til os på 76 16 20 00 på hverdage, kl. 10-17.

Kan jeg låne nogle af blade og tidsskrifter, der er udkommet, mens I har haft lukket, med hjem?

I princippet ja, men vi ved endnu ikke, hvor mange vi når at få gjort klar til reservering/udlån inden mandag den 18. maj.

Hvorfor kan jeg ikke

- bruge jeres printer?
- læse dagens avis?
- hurtigt lige slå noget op på jeres pc?
- lege i børnebiblioteket, når nu institutionerne er åbne?
- benytte jeres studieområde?
- booke mødelokaler?

Folketinget gav den 8. maj tilladelse til ’ind- og udlån’ på bibliotekerne.

Det vil sige, at man ikke må tage ophold på biblioteket og alle disse aktiviteter opfattes som 'ophold'.

Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?

Nej desværre, den selvbetjente tid i alle kommunens biblioteker er midlertidigt lukket.

Hvornår starter arrangementer og møder op igen på bibliotekerne?

Det ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Vi følger myndighedernes retningslinjer.

Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?

For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit.

Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen?

Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook.

Er der noget du mangler svar på, så kontakt os gerne

Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag, kl. 10:00 - 17:00*
telefonnummer: 76 16 20 00
*helligdage undtaget
eller send en mail til os på biblio@esbjergkommune.dk
Du har også mulighed for at skrive til os, via vores Facebookside.

Denne side opdateres løbende
/27.5.20