Opgaveskrivning på gymnasieniveau

19.10.20
Til dig der er i gang med en større opgave på STX, HHX eller HTX - sådan gør du.

Biblioteket har altid åbent. Vi giver dig adgang til hele verden gennem bibliotekets netmedier. Herunder finder du mange gode kilder, som du kan bruge i din opgave. 

OBS: Det gælder for adgang til alle kilderne, at du skal bo i Fanø Kommune eller Esbjerg Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem. Bor du ikke i på Fanø eller i Esbjerg Kommune, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder. Er du ikke låner endnu, så opret dig her med NemID. 

Digitale kilder 

Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne. Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sportens verden eller du skal analysere en film. 

  • Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om stort set alle emner på dansk
  • Ebsco Masterfile kan anbefales. Ebsco har et bredt udvalg af emner, også til opgaver. Her er artikler på engelsk om næsten alt mellem himmel og jord. Husk at du skal oversætte dit søgeord til engelsk
  • InfoMedia Her finder du et stort online mediearkiv med artikler fra danske aviser og magasiner
  • EBSCO eBook Public Library Collection er en elektronisk tjeneste, hvor du har adgang til flere end 34.000 engelsksprogede e-bøger fra alle fagområder.

Informationssøgning

Du kan finde vores gode råd og tips til en god opgave her

Den gode litteraturliste 

Hvis du er usikker på hvordan du skal gribe det an, kan du prøve at se på Litteraturlisteautomaten, som hjælper dig på vej.

Spørg Biblioteksvagten 

Går du helt i stå med hensyn til at finde kilder, har du også mulighed for at kontakte Biblioteksvagten, som er bemandet lidt længere hver dag, end dit lokale bibliotek måske er.

Du kan se en oversigt over alle vore digitale adgange her på sitet under Netmedier.