Oplæsningsbussen: En god tradition

Af Anonym ( )
10.08.15
Bibliotekerne deltager i Esbjerg Festuge med Oplæsningsbussen. Efter weekendens besøg på Havnen, holder bussen i morgen på Torvet.

”Basis er lagt for en god tradition”.

Afdelingsleder Poul Høst Pedersen fra Esbjerg Kommunes Biblioteker er ganske klar i mælet, dagen efter at han havde besøg af omkring 100 lyttende esbjergensere i Oplæsningsbussen, som i anledningen af Esbjerg Festuge havde fundet vej til havnen.

”Vi var ganske vist lidt udfordret på både trafikstøj og levende musik, men dagens ti oplæsere formåede alligevel at præsentere publikum for både nye og mere kendte forfatterskaber. Det er mit indtryk, at en del publikummer fik hørt noget de ikke havde hørt før”, vurderer Poul Høst Pedersen, som selv var dagens sidste oplæser.

”Jeg havde valgt en klassisk Hemingway, nemlig Den gamle mand og havet, for den syntes jeg passede godt til havnen. Min anden oplæsning var af Frederik Backmans En mand der hedder Ove, som er en sjov skildring af den sproglige forvirring der opstår, da en ganske almindelig mand i en butik ønsker at købe en datamat… altså en computer. Det er en morsom bog, som gør sig godt til oplæsning”.

Det er andet år at bibliotekernes bogbus deltager i Esbjerg Festuge med titel af Oplæsningsbus. Du behøver dog ikke vente til 2016 for at opleve bussen igen. Allerede i morgen, tirsdag d. 11. august 2015, er bussen igen fyldt med gode historier – denne gang for børn – når den gæster Torvet.